Annuleringsverzekering, waarom en wanneer wordt mijn reis vergoed?

Waarom een annuleringsverzekering?

De stelling waarom je een annuleringsverzekering kunt afsluiten is vooral: “je voorkomt financieel risico met een annuleringsverzekering”. Deze verzekering geeft je namelijk een financiële vergoeding wanneer je niet op vakantie kan gaan door een onverwachte situatie. Door deze onverwachte situatie ben je dus genoodzaakt om je vakantie te annuleren.

Wanneer biedt een annuleringsverzekering het annuleren van mijn vakantie?

Door verschillende redenen is het mogelijk om geld terug te krijgen door je annuleringsverzekering te activeren. Dit zijn een greep uit de mogelijkheden:

  • Bij het overlijden, ziekte of een ongeval van de verzekerde;
  • Bij het overlijden, ziekte of een ongeval van 1e of 2e graads familieleden of huisgenoten van de verzekerde;
  • Een medisch noodzakelijke ingreep bij verzekerde, partner of bij kinderen;
  • Werkloosheid van de verzekerde als gevolg van ontslag, hierdoor verandert de financiële situatie van de reiziger;
  • Definitieve ontwrichting van het huwelijk van de verzekerde;
  • Het niet verkrijgen van een benodigd visum, dit is uiteraard noodzakelijk anders mag de reiziger het land nieteens in;

Naast bovenstaande oorzaken dat een reis niet door kan gaan zijn er nog speciale gevallen. Hiervoor kun je altijd het best contact opnemen met je verzekeraar.

Wat kost een annuleringsverzekering?

Niet geheel onbelangrijk, wat kost een annuleringsverzekering? Een annuleringsverzekering wordt altijd berekend aan de hand van een percentage van de reissom. Vaak wordt hier 6% voor gerekend. Voor een reis van €1000,- kun je dus verzekeren tegen annulering voor €60,-.

Wat zijn de verschillen tussen de verzekeraars en hun premie?

Uiteraard biedt niet iedere verzekeraar hun annuleringsverzekering voor dezelfde premie aan en dekken zij ook niet precies hetzelfde. Voordat je een annuleringsverzekering afsluit kun je deze dan ook het best met elkaar vergelijken. Bij het vergelijken van verzekeringen kun je het best kijken naar de dekking die bij jou past. Als je dit hebt vastgesteld kun je eigenlijk pas een selectie maken van verschillende verzekeringen en kan je kiezen welke voor jou het voordeligst is.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv