Op vakantie? Voorkom een dubbele verzekering

Na een uitgebreide vergelijking heeft u uw keuze gemaakt. U gaat op vakantie naar Griekenland! Bij de voltooiing van uw boeking krijgt u de vraag of u een reisverzekering wilt afsluiten. Sommige mensen hebben al een doorlopende reisverzekering. Heeft u deze niet, denk dan alsnog goed na voor u op ‘ja’ klikt. Misschien is een reisverzekering namelijk helemaal niet nodig.

Werelddekking met uw zorgverzekering

In Nederland is iedereen vanaf 18 jaar verplicht om minimaal een basis zorgverzekering te hebben. U bent dan verzekerd voor alle basiszorg. Hieronder vallen onder andere geneeskundige zorg, kraamzorg en medicijnen. Met de basis zorgverzekering bent u wereldwijd voor spoedeisende zorg verzekerd. Loopt u een botbreuk op of wordt u opgenomen in het ziekenhuis, dan krijgt u de gemaakte kosten gewoon door uw zorgverzekeraar vergoed. Soms komt het voor dat de tarieven in het buitenland hoger zijn dan in Nederland. De vergoeding die u krijgt gaat dan tot de marktconforme Nederlandse tarieven. De rest betaalt u zelf.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

In Griekenland komt het vaak voor dat u naar een privékliniek wordt gebracht. Hier liggen de prijzen voor de zorg een stuk hoger dan in Nederland. De basisverzekering vergoedt deze zorg maar voor een klein gedeelte. U kunt zich dan aanvullend verzekeren. Met een aanvullende zorgverzekering krijgt u de zorgkosten tot boven de Nederlandse tarieven vergoed. Hier kan wel de voorwaarde van een maximale vergoeding aan hangen. Sommige zorgverzekeraars vergoeden bijvoorbeeld tot maximaal twee keer het Nederlandse tarief.

Wel of geen reisverzekering afsluiten?

Gaat u naar Griekenland, dan wilt u natuurlijk goed verzekerd zijn. Aangezien de zorgkosten in Griekenland hoger liggen dan in Nederland, is het aan te raden om u aanvullend te verzekeren. Met een aanvullende zorgverzekering zijn de kosten ruimschoots gedekt. Heeft u geen aanvullende zorgverzekering, dan kunt u een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten afsluiten. Kies in ieder geval niet voor beide verzekeringen. U bent dan dubbel verzekerd en dat is zonde van uw geld.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv